• Coralreef tester: Triton Balling

 • Acropora sp.

 • Nano fisk

 • Vandparametre

 • Akvariefoto - tips og tricks

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Klik her og læs mere
Artsbeskrivelser
Bliv klogere på dine korallers krav.
Klik her og læs mere
Teknik artikler
Læs om de forskellige tekniske apparater.
Gå til opstart og drift
Opstart og drift
Læs om opstart og drift af saltvandsakvariet.
 

Koralfarm åbner i Danmark

Danmarks første koralfarm åbner snart!

Med udspring i det private 1700 L store koralrevsakvarium har Flemming Andersen i Lejre opstartet hvad der forhåbentlig bliver danmarks første egentlige koralfarm. Målet er at kunne levere opdrættede koraller så man skåner de udsatte og sårbare naturlige koralrev.

Der hentes i dag, tusinde og atter tusinde koraller ind fra naturen hver dag og med de fremtidsudsigter koralrevene har ifølge de førende koralrevsforskere, så er opdræt en mere og mere tiltrængt metode at skaffe koraller til akvarierne. Mange steder har man lavet opdrætsstationer ude i havene hvor man opformerer koraller og dette er absolut også en god måde at skåne revene på og samtidigt skabe små kunstige rev, men korallerne skal stadig flyttes fra den fri natur og ind i det kunstige miljø, som giver et naturligt frafald. Samtidigt skal de transporteres fra små øer i stillehavet og i det indiske ocean over til store lufthavne i østen, hvorfra de flyves her til vesten, ofte med flere mellemstationer før de ender hos akvaristen, alle disse led kan springes over, hvilket giver et mindre CO2 aftryk for den enkelte koral.

Koralfarmen.dk's opdrætskar. Foto: Koralrev.dk

Opdrættet tager som sagt udgangspunkt i moderkorallerne i det 1700 L private akvarium, men vil med tiden blive udvidet med forskellige koraller fra private akvarister, så udbuddet bliver så bredt som muligt. Selve opdrættet eller væksten foregår i 2 stk 1200 L opdrætskar belyst af 4 stk 250 watt HQI lamper, en sikker og velafprøvet metode.

Flemming Andersens private 1700 L smukke koralrev. Foto: Koralrev.dk

Der er ingen tvivl om at man får bedre og mere hårdføre koraller til sit akvarium ved at købe dem fra opdræt i fangeskab, da de er tilvænnet det kunstige miljø. Koraller fra naturen er væsentlig mere sarte og det er derfor mere risikofyldt at introducerer dem til sit akvarium.

Coralreef.dk ønsker Flemming og koralfarmen held og lykke med projektet!

 

Læs mere om og besøg Flemmings projekt "Koralfarmen.dk" her.

Foder

 • Fiskefoder
 • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Menu

 • 1