Hjemmelavet fiskefoder

 

Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

 

Udstyr:

Blender

Spækbræt

Kniv

Frostposer

Ingredienser:

1 ps frosne muslinger

1 ps frosne hele rejer

1 ps frossen spinat(IKKE stuvet)

1-2 kogte æggeblommer

2 tsk vitaminer

Evt. algeflagefoder og/eller noritang

 

Det hele blendes pånær evt. muslinger som kan hakkes groft(eller fint - hvis det er til små fisk) og vendes i tilsidst, for at give foderet lidt struktur. Det fyldes på poser som trykkes flade således det er nemt at knække stykker af. Nedfrys.

Fiskene elsker det og til forskel fra kommercielt foder, så sviner det næsten ikke. Der kan sagtens tilføjes flere typer kød eller grønt, fx. blæksprutte, fisk, "seafood-mix", Artemia, afskallede ærter osv.

 

Ved nedfrysning er det ret vigtigt at få trykket indholdet i poserne godt fladt, pladerne må helst ikke være mere end 8-10 mm tykke, da det så bliver meget svært at brække et stykke af.

 

Holdbarhed i fryser er ca 10-12 måneder.