Tubastraea sp.

Familie: Dendrophylliidae
Beskrevet: Lesson, 1829
Region: Indonesiske Ocean, Stillehavet.

Belysning:

Behøver ikke lys.

Cirkulation:

Meget tolerant, dog bedst medium-kraftig.

Fodring:

Artemia, mysis samt andet småt foder, bør tilbydes flere gange ugentligt.

Farver:

Typisk skrig-orange, men findes også i gullige, hvide, grønlige og sorte nyancer.

Beskrivelse:

Solkoral, som Tubastraea sp. også kaldes, indeholder ikke zooxantheller og skal derfor fodres. I starten anbefales det at fodre en gang om dagen efter lyset slukkes, for at sikre korallens helbred, når det vurderes at korallen er ved godt helbred kan fodringen sænkes til 2-3 gange om ugen. Typisk er polypperne trukket ind om dagen og udvides først efter lyset slukkes. Hvis polypperne udfoldes i løbet af dagen, bør det tages som et tegn på at korallen skal fodres.

Tubastraea sp. har et af de mest kompakte/stærke skeletter af alle koraller, dette blev især afprøvet under atomprøvesprængningerne i Stillehavet af det Amerikanske militær, har var Tubastraea sp. nogle af de få koralskeletter der blev siddende tilbage.

I naturen vokser de alle steder, typisk i mørke, enten i huler eller under overhæng, men findes og blandt andre hermatypiske koraller på lysfyldte pladser. Tubastraea sp. er fundet steder med meget stærk strøm, så de må betegnes som værende meget tolerante. De kan altså godt leve med en placering på et lysfyldt sted i akvariet.

 

Arter:

T. aurea - T. coccinea - T. diaphana - T. faulkneri - T. micrantha m.fl.

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1