Merulina sp.

Familie: Merulinidae
Beskrevet: Ehrenberg, 1834
Region: Stillehavet.

Belysning:

Kræver kraftig belysning.

Cirkulation:

Rimelig tolerant, dog bedst medium.

Fodring:

Artemia, mysis samt andet småt foder, bør tilbydes flere gange ugentligt.

Farver:

Ofte med flotte farver som fx. grøn, pink, violet, blå, brun og beige. Findes endda med flere farver i samme koloni.

Beskrivelse:

Merulina sp. er ikke den nemmeste slægt. De er ofte ofre for vævstab og blegning - typisk er det dog lige i starten og når først de er godt etablerede i akvariet er de væsentligt mere hårdføre.

Merulina sp. er en meget svær koral, den taber let væv og bleger. Den er meget følsom overfor kontakt, fx. fra andre koraller eller detrius der lægger sig ovenpå korallen eller ved berøring i forbindelse med håndtering eller rengøring i akvariet. Grundet overfølsomheden for detrius er det vigtigt at cirkulationen omkring korallen er sådan at der ikke samler sig skidt. Væksten er typisk enkrusterende eller pladedannende med lodrette vækster.

Merulina sp. er i stand til at lave ret lange tentakler, op i mod 8 cm. Dette bør man tage i betragtning ved placeringen.

Har man ikke en rimelig erfaring eller et tilstrækkeligt indkørt akvarium, bør man holde sig fra denne art.

 

Arter:

M. ampliata, M. scabricula


Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1