[sigplus] Critical error: Image gallery folder porites is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Porites sp.

{gallery}porites{/gallery}

Familie: Poritidae
Beskrevet: Link, 1807
Region: Stillehavet, Indiske Ocean og Rødehavet

Belysning:

Gerne kraftig.

Cirkulation:

Kraftig.

Fodring:

Zooplankton.

Farver:

Mange farver typisk i grøn, blå, lilla, pink, brun, rød, gul osv.

Beskrivelse:

Porites sp. er i naturen blandt de mest almindelige koraller, og meget hårdfør. De findes i næsten alle tænkelige afkroge af revene, mudrede områder, lavvandede områder, på revkanter med bølgerne slående ind over og i områder med lavt eller svingende saltindhold.

Til trods for deres diversitet så kan de være ret svære at få til at overleve i akvariet, men når først de er tilvænnet akvariet er de meget hårdføre. Det er typisk P. cylindrica og P. lobata man ser i handlen. P. lobata kendes som korallen der huser de små rørorme(Spirobranchus sp./Christmas tree worms), men dem bør man gå udenom da det er svært at holde de små rørorme i live, med mindre man fodre med plankton.

Porites sp. får med mellemrum sådan en glas-agtig overflade, dette er en naturlig proces hvor korallen udskiller det yderste lag for at komme af med alger og utøj.

Porites sp. vokser generelt hurtigere og bedre ved kraftig cirkulation og kraftigt lys er også med til at få de flotte farver frem.

Porites sp. er en ikke-agressiv slægt og vil tabe de fleste kampe med andre koraller, i naturen kompenserer den med hurtig vækst.

Arter

P. compressa, P. cylindrica, P. lichen, P. lobata, P. lutea, P. rus, P. solida m. fl.

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1